In 1939 is Evert van den Bor begonnen met een eierhandel onder de naam Van den Bor in Nijkerkerveen. Met de trein en de transportfiets ging hij dagelijks eieren venten bij verschillende zuivelwinkels in Amsterdam. Chinezen kochten daar hun eieren om deze vervolgens weer te verwerken in de Fou Yong Hai of Nasi.

Door de grote vraag ontdekt Evert dat het makkelijker is om rechtstreeks aan de Chinezen te leveren en breidt zijn productengroep uit met zowel ketjap, soja-olie, azijn en ham. In de jaren die daarop volgen, ontwikkelt het bedrijf zich tot een gespecialiseerde groothandel voor de Chinese restaurants. 

Aan het werk bij de eiersorteermachineZojuist binnengekomen: kratten met kroepoek.

In navolging hierop start Ebo in 1976 de groothandel in Chinees/Oriëntaalse producten en wordt er vanaf 1987 tevens gestart met de levering aan Italiaanse klanten. In de jaren die volgen worden Kuivenhoven uit Ridderkerk, Ling Hou uit Alblasserdam, Sietsma uit Waalwijk, Gert Visser uit Huizen, Cesar Food uit Pijnacker, Choi Kwai uit Huissen en Wei Sing uit Amsterdam overgenomen.

Door het bundelen van de diverse kwaliteiten van de verschillende bedrijven ontstaat een organisatie die haar klanten op hoog niveau kan bedienen tegen scherpe prijzen.

20 jaar later, besluiten Ebo en Van den Bor de bedrijven samen te voegen en is in 1998 Horecagroothandel Ebo van den Bor Nijkerk B.V. een feit. In hetzelfde jaar verhuist het bedrijf van Purmerend naar Nijkerk en bewoont het
sinds september 2009 een prachtig nieuwd pand. Deze locatie beschikt over een groter magazijn, met aparte ruimtes voor gekoelde en diepvriesproducten.

Het wagenpark van weleer.De auto's in 2004.Wagenpark anno 2008
                1960                               1999                                              2010

De gebroeders Van den Bor verkopen het familiebedrijf in 1998 aan AlpInvest (NIBC) en in 2003 neemt Aaldering Holding het over. Ebo van den Bor groeit uit tot een gezonde organisatie met het meest uitgebreide assortiment voor de Oriëntaalse en Mediterrane horecaondernemer.

In 2007 wordt een Thaise productlijn aan het assortiment toegevoegd en in 2008 volgt een Japanse productlijn. Deze uitbreiding stelt Ebo van den Bor in staat haar klanten een nog completer productpakket aan te bieden. Het resultaat is een assortiment van duizenden producten, die vanuit eigen magazijn worden geleverd.
disclaimer