Ebo van den Bor kiest na 23 jaar voor Scania.

 

  

NIJKERK - Ebo van den Bor, de toonaangevende groothandel en tevens marktleider voor Oriëntaalse en Mediterrane horecaondernemers, nam onlangs een Scania P 280 bakwagen met koel/vriesopbouw in gebruik. De invoering van de Euro 6 emissienorm heeft het Gelderse bedrijf doen kiezen voor een merk dat de Euro 6 technologie bewezen onder de knie heeft. De 280 pk 9 liter motor is niet alleen zeer zuinig, maar ook uiterst betrouwbaar. Voor Ebo van den Bor is betrouwbaarheid minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de producten. Om deze reden beheert het bedrijf haar eigen vloot en werkt met servicepartners die hierbij naadloos aansluiten. De nieuwe truck is geleverd door Scania Nijkerk. Scania introduceerde twee jaar geleden haar programma Euro 6 motoren op basis van bestaande en bewezen technologie. Vorig jaar werd dit programma opgevolgd door de tweede generatie Euro 6 motoren die nog zuiniger is. De 9 liter motor in de Scania P 280 DB 6X2*4 MNA is zo’n tweede generatie motor. De naloopas bakwagen is verder voorzien van de CP19 slaapcabine met lage instap. Met de aanschaf van de nieuwe truck heeft Ebo van den Bor ook de serviceondersteuning bij Scania Nijkerk ondergebracht. Met zo’n 75 jaar ervaring en een eigen vloot van circa 30 vrachtwagens/trailers bedienen zo’n 200 medewerkers vanuit Nijkerk, waar het centraal gelegen distributiecentrum is gevestigd, de horecaondernemingen door het hele land. Om reden van leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit vindt Ebo van den Bor het cruciaal over een eigen wagenpark te beschikken. Minstens zo belangrijk vindt men een servicepartner die naadloos invulling kan geven aan deze uitgangspunten. De proactieve planning van de Scania werkplaats in Nijkerk neemt het bedrijf veel werk uit handen en verhoogt de inzetbaarheid van de gehele vloot; Scania Nijkerk beperkt de serviceondersteuning dan ook niet alleen tot de Scaniavoertuigen in de vloot.

  

Onze aanlevertijden voor leveranciers  zijn vanaf heden:

  

 
  
Ebo  van den Bor steunt de volgende goede doelen
 • Giro 555 Samenwerkende Hulp Organisaties
  Op Haïti is dringend behoefte aan noodhulp: voedsel, drinkwater, zuiveringstabletten, tenten, medicijnen, muskietennetten. En ook voor de wederopbouw, want door de aardbeving is alles verwoest. De infrastructuur bestaat niet meer, het telefoonnetwerk functioneert niet meer en wegen zijn verwoest.
 • Streetsmart                                                                                                                                                                                        Ebo van den Bor ondersteunt het StreetSmart initiatief in Nederland en België. StreetSmart zamelt, middels deel-nemende restaurants, geld in voor de straatkinderen van Zuid Afrika.
 • Culibus
  De Culibus is een initiatief van de Jeunes Restaurateurs d’Europe in Nederland, ondergebracht in de Stichting Culibus. Met een enorme VIP-bus annex sterrenrestaurant-op-wielen willen de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) straks langs kinderziekenhuizen, achterstandswijken en andere plaatsen rijden waar kinderen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. JRE wil de kinderen verwennen die iets tekortkomen en tegelijkertijd de aandacht vestigen op goed eten en de rol van JRE daarin. De Culibus wordt een moderne en trendy touringcar, volledig ingericht als mobiele JRE topkeuken.
 • Sharing Succes
  Het participantenfonds voor ondernemers Sharing Success is een participatiefonds dat zich speciaal richt op ondernemers, waarbij donaties verder kunnen gaan dan alleen het storten van een bedrag. Ook de kennis van ondernemers kan waardevol zijn om bepaalde situaties ergens anders in de wereld op te lossen. Uitgangspunt van dit initiatief is dat ondernemers bereid zijn hun succes te delen met kinderen die het een stuk minder gemakkelijk hebben in de wereld. Door de samenwerking met het netwerk van vrijwilligers van het Liliane fonds in ontwikkelingslanden zijn minimale uitvoeringskosten gegarandeerd.
 • Verstrekking rijstpakketten voor 17.000 gezinnen aan de Voedselbank Nederland  (locatie Rotterdam) via de Fine Eastern Restaurants (onderdeel van het Zilveren Jubileum).
 • Liliane Fonds
 • Maitland Cottage Home, een dynamisch orthopedisch kinderziekenhuis in Zuid-Afrika
 • Jaarlijks Truckfestijn voor gehandicapte kinderen in Nijkerk
 • Slachtoffers Aardbeving China 2008
  Medewerkers van Ebo van den Bor hebben geld geschonken via het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbeving in China. De directie van Ebo van den Bor heeft de bedragen verdubbeld
 • Slachtoffers overstromingen Pakistan
 • Medewerkers van Ebo van den Bor hebben geld geschonken voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. De directie van Ebo van den Bor heeft het totale ingezamelde bedrag verdubbeld
 • Diverse Chinese verenigingen
De geschiedenis van Chinezen in Nederland
Koninklijk Horeca Nederland heeft ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan een boek uitgebracht over de geschiedenis van de Chinezen in Nederland. Het is een boek vol met prachtige oude foto's en boeiende teksten, waarin tal van Chinese ondernemers aan het woord komen en veel horecabedrijven van vroeger en nu worden belicht.
Een echt 'collectors item' dus, waar veel Chinezen zichzelf of familie en bekenden in zullen tegenkomen.
De realisatie van dit boek is in samenwerking met de leveranciers van Ebo van den Bor tot stand gekomen. 

Awards
 • Op 30 maart 2009, krijgt Fons Aaldering de 'Gouden Rijstkorrel' overhandigd voor zijn bijzondere bijdrage aan het Zilveren Jubileum van de Fine Eastern Restaurants.
 • In 2005 krijgt Ebo van den Bor de Jobstap Award voor het beste integratiebeleid voor jongeren met een arbeidshandicap.
 • Canadian Business Man of the Year Award 1991 voor Fons Aaldering
 • Best Enterprise of the Year Award (categorie ‘grote ondernemingen in Groot Brittannië’) 1993 voor Fons Aaldering
disclaimer